6/08/12

Penilaian Perakuan Akreditasi MQA PISMP Pendidikan Pemulihan


Pada tarikh 02 Ogos 2012 dua orang penilai dari MQA  iaitu  YBhg.Prof Madya Dr Loh Sau Cheong (Universiti Malaya) dan Puan Rosmaliza Mohaidin (MQA) telah datang ke kampus IPG KBM untuk tujuan Penilaian Perakuan Akreditasi PISMP Pendidikan Pemulihan Pendidikan Rendah Ambilan Januari 2009. 

Tiga orang pegawai dari IPGM juga turut hadir mengiringi pegawai berkenaan iaitu YBhg Dr Noriati A.Rashid ( Pengarah Pusat Pembangunan Akademik,IPGM), Encik Romy Abd.Kadir dan Encik Arshad Bin A.Razak ( masing-masing dari Jabatan Pengurusan Kualiti dan Keutuhan IPGM ).


Mesyuarat pembukaan


Sebahagian pelajar 8F yang terlibat 
   
 semua hasil kerja kursus setiap subjek dipamirkan

 sebahagian fail kursus dan Bahan Bantu Mengajar

Antara Bahan Bantu Mengajar yang dihasilkan oleh pelajar

Pasukan Penilaian Perakuan Akreditasi MQA ini telah melakukan exit meeting pada jam 4 petang dengan keputusan yang membanggakan semua warga IPG KBM amnya dan warga JIP khasnya. Sesungguhnya segala keperitan dan penat lelah pensyarah dan pelajar PISMP 8F akhirnya berbaloi, apabila menerima keputusan yang membanggakan dari panel penilai.

Yg Bhg Datin Pengarah dan semua tersenyum kegembiraan mendengar keputusan Penilaian Akreditasi MQA tentang pelaksanaan Program Pendidikan Pemulihan di IPG KBM

MENJENTIK MINDA.....

" Tiada tali yang paling erat selain tali silaturrahim,
Tiada pintu yang paling kukuh selain pintu hati,
Tiada hutang yang paling berat selain hutang budi,
Tiada pemberian yang paling berharga selain
memberi maaf... "